Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Lider catolic, decapitat în Turcia

Lider catolic, decapitat în Turcia

Liderul Bisericii Catolice din Turcia, monseniorul Luigi Padovese, ucis de şoferul său la 3 iunie, a fost „decapitat” în cadrul unui „sacrificiu ritualic musulman”, a afirmat marţi directorul agenţiei misionarilor AsiaNews, relatează AFP.

Bernardo Cervellera, care citează un corespondent al agenţiei în Turcia, a declarat pentru postul de televiziune Sky TG24 că după crimă, şoferul Murat Altun, în vârstă de 26 de ani, a strigat: „L-am ucis pe marele Satan, Allah Akbar”.

Potrivit AsiaNews, agenţia institutului pontifical al misiunilor străine, monseniorul Padovese „a fost înjunghiat în locuinţa sa (din Iskenderun, n.red.) şi a reuşit să iasă din casă pentru a cere ajutor”. Şi „probabil că a fost decapitat după ce a căzut la pământ”, potrivit AsiaNews, care precizează că acesta a fost momentul în care şoferul a urcat pe acoperiş.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi, contactat marţi de agenţia de informaţii religioase i-media, a afirmat că vrea să aştepte „să aibă o viziune completă a situaţiei”. „Nu confirm ceea ce spune AsiaNews, aceasta îşi asumă responsabilităţile ei, nici nu neg, dar nu am auzit aşa ceva”, a adăugat el, referindu-se la cuvintele rostite de ucigaş, scrie Adevarul.